2017年6月2日星期五

823 領展業績競猜遊戲

遲遲未見 links brother 們開 post, 今次就由我做 host 吧.

估業績:

派息: $1.26
NAV: $ 61.5

估中最接近者, 可以得到 LINK 仔香吻一個 (XD).

You may interest:

領展 823 近日之強勢


823 領展兩個新攪作





48 則留言:

  1. 回覆
    1. 阿東昇哥,老老實實不如實際D,親筆簽名大作一本啦😀

      刪除
    2. 既然你開到聲,好,最接近送書一本。

      你快d 叫多d人來玩。

      刪除
    3. 今年開始北京物業租金收入要交20%房產稅,保守D, 我估1.17

      刪除
    4. 阿 LINK 哥你的號召力真勁.

      刪除
    5. 補番NAV先, 估NAV有61.5, DPU1.17

      刪除
    6. 東昇係你本親筆簽名大作吸引😀

      刪除
  2. 本人2010年24蚊買入8000股823,半年冇郁,之後升幾蚊放了3000股。2012年某人上任,怕佢對823有行動,於31蚊放了餘下5000股。十分後悔。之後一路想入但未能。卒之於2016年下半年忍唔住買番D. 明白到要領會領匯才可領錢(展)。(原句抄止凡兄嘅留意)
    Ironman

    回覆刪除
  3. 最近商場空置率略增,加租空間收窄,業績增長逐漸放緩,料派息只能低增長,不存厚望。
    1.175

    回覆刪除
  4. 先旨聲明,我並非hehe,也不想要Link仔香吻一個 XDD

    不過我也想估下:

    派息: $1.2185
    NAV: $ 59.15

    回覆刪除
  5. $1.3025
    哈哈! 又要香吻又要書!

    回覆刪除
    回覆
    1. 1.3可能要下一期呀,幾多nav?

      刪除
    2. 哈哈... 睇黎要啦... NAV 直接睇公佈啦, 反正我就不相信領展公怖的NAV...哈哈

      刪除
  6. 等我又玩埋一份~
    DPU: $1.17
    NAV: $61.8

    回覆刪除
  7. 我估計:派息1.1721,NAV 61.03

    回覆刪除
  8. I guess DPU this time will be: HK$1.158

    回覆刪除
  9. 各位, 要估埋NAV 同唔可以用匿名先 ELIGIBLE

    回覆刪除
  10. Very worry about 698 ...... Please give me instruction.

    回覆刪除
  11. 計分方法,DPU / NAV % 誤差 (各50% weighting) , 最小者勝出,參加者包括我自己。

    回覆刪除
  12. DPU最接近係Mega

    NAV最接近係Man Chung Chan

    回覆刪除
  13. 總勝出者是 MEGA, 計分表遲D 公佈.

    CONGRATS. MEGA 自己CONTACT ME: hkgconsumer@gmail.com

    回覆刪除
    回覆
    1. haha 好的,謝謝東昇兄:)

      刪除
    2. P.S. LINK仔哥唔好走數,如果LINK仔的獎品無人要就我要, 嘿嘿!

      刪除
    3. 👄to all Link's fans 😀

      刪除
  14. 初哥一名,請問最新NAV是怎樣得出?謝謝。

    回覆刪除
  15. Valuer 改左JLL, cap rate 稍微降低了. 業績不錯但,要再大福加租應該有難度.

    回覆刪除
    回覆
    1. 唔使大幅加租,衹需長加長有長增派息就ok

      刪除

免責聲明

本網頁純屬網誌,一切言論純粹是個人意見。本人亦無法保證網誌內容的真確性和完整性。無論在任何情況下,不應被視為投資建議,也不應被成要約、招攬、邀請、誘使、建議或推薦。 讀者一切的投資決定以及該投資決定引致的收益或損失,概與本人無關。

筆者不是證監會持牌人士,不能提供任何投資意見。

Follow by Email

I Love Travel

除左投資,我其實好鍾意去旅行,去過的地方:
北京 天津 武漢 廣州 珠海 台北 高雄 墾丁 曼谷 蘇梅 清邁 新加玻 民丹島 首爾 春川 內藏山 井邑 東京 大板 京都 奈良 神戶白濱 那霸 明護 倫敦 劍橋 溫莎 巴夫 溫特米爾 列斯 愛丁堡 巴黎 里昂 梵爾賽 茵特拉肯 少女峰 洛森 羅馬 比薩 佛羅倫斯 米蘭 威尼斯 梵蒂崗 烏德勒支 阿姆斯特丹 鹿特丹 尼斯 沙巴 神山

關於我

我的相片
東昇 是土生土長的香港 80 後,和很多香港人一樣,沒有家底,畢業後所有事都是靠自己的。19 歲開始投資股票,27歲獨力上車,現在向財務自由第一個milestone努力中。 希望在此分享投資心得及經驗。 我這個實在的上車故事,總可以給人們一些不離地又沒有嘩眾的分享吧? 歡迎留言/電郵,一定解答。 Contact: hkgconsumer@gmail.com